El món de Cultura, tallers, diversió, família i dimonis s'entremesclen i confonen als tallers de llanternes on, per uns instants, tots fem una activitat on coneixem gent i ens ho passem d'allo més be.

No es conceben les Festes de Capellans sense un capvespre de Taller de Llanternes en el que usem síndries, melons, carabassons, pebres... qualsevol fruita per fer una llanterna. Post el sol, feim la Processó ben enfangats per acabar a la mar i pegar una capbussada per treure-nos el fang.

 

Per la fira de la carabassa, el taller es fa el matí, el segon dissabte de novembre a la Plaça dels Abeuradors. En aquest taller usem Carabasses, ja siguin seques com verdes, per a fer les llanternes que també lluirem a la processó que es fa amb els dimonis prèvia al Correfoc infantil. Les carabasses més artístiques tenen premi.

L'associació te, també una secció de percussió que té nom propi: Els Renovers de Sa Pedrera.

toquem timbals, surdos, caixes, repenique,...tot instruments de caire brasiler però nosaltres li donem un....."toc especial".

 

Si en vols ser membre: 649204079

La processó de llanternes es fa just quan es posa el sol i fem un cercavila, en s'estiu, per Capellans (ben enfangats) i, en s'hivern, pel casc antic de Muro acompanyats dels nostres tambors Renovers de Sa Pedrera i una guarda de dimonis que juguen i ballen amb els tambors i mes menuts. 

Serveix de preludi del Correfoc infantil per la Fira de la Carabassa o, a Capellans, per volta previa que acaba amb una capbussada a la mar i sopar a la fresca.